Всесвітній день боротьби з інсультами - 2018

     29 жовтня у Всесвітній день боротьби з інсультами студенти училища  продемонстрували надання допомоги «Пацієнту», що раптово втратив свідомість. Виявлені перші ознаки інсульту за Міжнародною класифікацією FAST, «Бригада швидкої медичної допомоги» надала невідкладну допомогу та госпіталізувала пацієнта.
     Таку рольову гру побачили студенти 3-4 курсів та викладачі училища, що знаходилися на заняттях. Далі всі мали можливість «визначити» ознаки інсульту, повторити етапність надання допомоги, закріпити знання з даної патології.
     Студенти та викладачі переглянули відео сюжети щодо важливості власного виявлення перших ознак інсульту та надання допомоги у перші хвилини.
     Провівши власне дослідження, опитавши пацієнтів Лебединської ЦРЛ, студенти визначили, що не всі люди обізнані з даною проблемою. Тому для них були розроблені пам’ятки.
     По закінченню заходу відбувся справжній академічний батл між двома командами. Студенти задавали запитання з теми «Інсульт» протилежній команді, запитань придумали безліч. Відповідей «вимагали» ґрунтовних, повних, точних. 
     Таку форму закріплення матеріалу та відзначення Всесвітнього дня боротьби з інсультами запропонувала викладач неврології училища Буката Л.С. та групи 4 фА і 4мА, які провели захід.